Vajíčka na alsaský způsob
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
40 g |
Lanýž |
20 g |
Majonéza |
60 ml |
Máslo čerstvé |
35 g |
Paprika červená |
15 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Paštika z husích jater |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
15 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
15 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
- Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
- Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme.
- Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice.
- Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži.
- Podáváme jako studený předkrm.