Vajíčka na alsaský způsob

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 40 g
Lanýž 20 g
Majonéza 60 ml
Máslo čerstvé 35 g
Paprika červená 15 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Paštika z husích jater 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 15 g
Smetana 16% (pochoutková) 15 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
  2. Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
  3. Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme.
  4. Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice.
  5. Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži.
  6. Podáváme jako studený předkrm.