Šťovíková polévka se sezamem
Ingredience
Datle |
5 ks |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kari koření |
0.25 kávová lžička |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Palmová srdíčka - sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Šťovík |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
5 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé lístky šťovíku a datle opláchneme a pokrájíme nahrubo. Palmová srdíčka z konzervy pokrájíme nadrobno, posypeme kari kořením a všechny ingredience krátce orestujeme v pánvi wok na sezamovém oleji.
- Po chvíli přilijeme připravený zeleninový vývar a přidáme sůl, pepř, mletý zázvor, hřebíček a vaříme přibližně 10 minut. Ještě přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání dovaříme přibližně 2-4 minuty.
- V druhé pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semena. Každou porci polévky posypeme lžicí opražených sezamových semínek.