Šťovíková polévka se sezamem

Ingredience


Datle 5 ks
Hřebíček mletý 1 špetka
Kari koření 0.25 kávová lžička
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Palmová srdíčka - sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Šťovík 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 5 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé lístky šťovíku a datle opláchneme a pokrájíme nahrubo. Palmová srdíčka z konzervy pokrájíme nadrobno, posypeme kari kořením a všechny ingredience krátce orestujeme v pánvi wok na sezamovém oleji.
  2. Po chvíli přilijeme připravený zeleninový vývar a přidáme sůl, pepř, mletý zázvor, hřebíček a vaříme přibližně 10 minut. Ještě přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání dovaříme přibližně 2-4 minuty.
  3. V druhé pánvi nasucho opražíme dozlatova sezamová semena. Každou porci polévky posypeme lžicí opražených sezamových semínek.