Vajíčka Rigoletto

Ingredience


Máslo čerstvé 25 g
Paštika játrová kuřecí 80 g
Šalotka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 25 ml
Bešamel 120 ml
Chřest zelený 40 g
Kohoutí maso 80 g
Protlak rajčatový 20 ml
Smetana 12% (konzumní) 20 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout. Do bešamelu zamícháme rajčatový protlak a smetanu. Do kuřecí paštiky vmícháme máslo, smetanu, posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
  2. Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na ni položíme vejce, mezi ně poklademe kousky vařeného kohoutího masa, zalijeme rajčatovým bešamelem a doprostřed upravíme proužky chřestu.
  3. Podáváme vychlazené jako předkrm.