Vajíčka Rigoletto
Ingredience
Máslo čerstvé |
25 g |
Paštika játrová kuřecí |
80 g |
Šalotka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
25 ml |
Bešamel |
120 ml |
Chřest zelený |
40 g |
Kohoutí maso |
80 g |
Protlak rajčatový |
20 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
20 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout. Do bešamelu zamícháme rajčatový protlak a smetanu. Do kuřecí paštiky vmícháme máslo, smetanu, posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.
- Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na ni položíme vejce, mezi ně poklademe kousky vařeného kohoutího masa, zalijeme rajčatovým bešamelem a doprostřed upravíme proužky chřestu.
- Podáváme vychlazené jako předkrm.