Základní pěna z husích jater

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 60 g
Cibule 60 g
Jehněčí maso 60 g
Lanýž 60 g
Protlak rajčatový 60 ml
Šalotka 60 g
Žampiony čerstvé 60 g
Játra husí 600 g
Máslo čerstvé 125 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.
  2. Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.
  3. Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.
  4. Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.
  5. Používáme zejména ve studené kuchyni.