Základní pěna z husích jater
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
60 g |
Cibule |
60 g |
Jehněčí maso |
60 g |
Lanýž |
60 g |
Protlak rajčatový |
60 ml |
Šalotka |
60 g |
Žampiony čerstvé |
60 g |
Játra husí |
600 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.
- Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.
- Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.
- Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.
- Používáme zejména ve studené kuchyni.