Mini hamurger

Ingredience


Bazalka sušená 1 špetka
Hovězí maso mleté 455 g
Mouka mandlová 55 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sýr Čedar 55 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. Připravíme si pečící plech, který vymažeme olivovým olejem.
  2. V menší misce smícháme vejce, černý pepř, bazalku, mandlovou mouku a nastrouhaný sýr. Vzniklou směs přidáme k mletému hovězímu masu a mícháme, dokud se všechno pěkně nespojí. Poté ze směsi vytvoříme kuličky o průměru 1,5 cm. Dáme je na vymazaný plech a zploštíme na mini masové placičky, které potřeme olivovým olejem, aby se nám v troubě nevysušily.
  3. Pečeme, dokud se nepropečou i uvnitř, cca 10-15 minut. Potom placičky otočíme a pečeme z druhé strany.
  4. Když budou hotové, vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout.