Mini hamurger
Ingredience
Bazalka sušená |
1 špetka |
Hovězí maso mleté |
455 g |
Mouka mandlová |
55 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sýr Čedar |
55 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 25 porcí
- Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. Připravíme si pečící plech, který vymažeme olivovým olejem.
- V menší misce smícháme vejce, černý pepř, bazalku, mandlovou mouku a nastrouhaný sýr. Vzniklou směs přidáme k mletému hovězímu masu a mícháme, dokud se všechno pěkně nespojí. Poté ze směsi vytvoříme kuličky o průměru 1,5 cm. Dáme je na vymazaný plech a zploštíme na mini masové placičky, které potřeme olivovým olejem, aby se nám v troubě nevysušily.
- Pečeme, dokud se nepropečou i uvnitř, cca 10-15 minut. Potom placičky otočíme a pečeme z druhé strany.
- Když budou hotové, vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout.