Krevetové seviche

Ingredience


Celer řapíkatý 0.5 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 0.5 ks
Citrony 3 ks
Koriandr čerstvý 15 g
Krevety tygří - loupané 455 g
Limetka 3 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Rajčata 1 ks
Sůl 36 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přivedeme k varu 1,1 až 2,2 l vody v hlubokém hrnci k varu. Přidáme oloupané krevety bez střívka a sůl. Vymačkáme šťávu z limetky i citronu a nasekáme čerstvý koriandr. Oloupeme cibuli s okurkou. Mezitím se nám krevety uvařily 3-5 minut. Necháme je tam ovšem déle, aby nebyly gumové. Do mísy s ledem vytáhneme krevety, aby se ihned zchladily a nedošly.
  2. Odstraníme krevetám ocásky a vodorovně je nakrájíme na půlky. Můžeme je ale nakrájet i na menší kousky. Nakrájené krevety vložíme do skleněné mísy a přidáme šťávu z citrusů a řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit do lednice na 30 minut.
  3. Mezitím očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na velmi malé kousky. Nasekáme červenou cibuli, nakrájíme okurku, celer a rajče na kousky a dáme stranou. Všechny nakrájené přísady vložíme ke krevetám a smícháme dohromady. Necháme dalších 30 minut chladit.
  4. Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.