Krevetové seviche
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
0.5 ks |
Citrony |
3 ks |
Koriandr čerstvý |
15 g |
Krevety tygří - loupané |
455 g |
Limetka |
3 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
36 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Přivedeme k varu 1,1 až 2,2 l vody v hlubokém hrnci k varu. Přidáme oloupané krevety bez střívka a sůl. Vymačkáme šťávu z limetky i citronu a nasekáme čerstvý koriandr. Oloupeme cibuli s okurkou. Mezitím se nám krevety uvařily 3-5 minut. Necháme je tam ovšem déle, aby nebyly gumové. Do mísy s ledem vytáhneme krevety, aby se ihned zchladily a nedošly.
- Odstraníme krevetám ocásky a vodorovně je nakrájíme na půlky. Můžeme je ale nakrájet i na menší kousky. Nakrájené krevety vložíme do skleněné mísy a přidáme šťávu z citrusů a řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit do lednice na 30 minut.
- Mezitím očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na velmi malé kousky. Nasekáme červenou cibuli, nakrájíme okurku, celer a rajče na kousky a dáme stranou. Všechny nakrájené přísady vložíme ke krevetám a smícháme dohromady. Necháme dalších 30 minut chladit.
- Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.