Pěna z uzeného pstruha
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pstruh |
200 g |
Sýr Ricotta |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.
- Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.
- Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.
- Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.