Sardinkový nákyp
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Sardinka obecná |
400 g |
Sůl |
5 g |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjme petrželku, osušíme a nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavy, vykucháme je a vykostíme, omyjeme, osušíme a položíme na savý kuchyňský papír.
- V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou tvaroh, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek. Směs osolíme, opepříme a umícháme z ní hladkou hmotu.
- Vytřeme olejem zapékací nádobu, na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu. Na něj rozložíme sardinky, trochu je zatlačíme a navrch dáme zbývající tvaroh.
- Zapékací nádobu vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme nákyp 20-30 minut, dokud na povrchu nezezlátne. Nákyp můžeme podávat zatepla i zastudena.