Pomazánka z uzeného pstruha
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Chléb toastový |
400 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř cayenský |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Pstruh |
200 g |
Rajčata soudková |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
- Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.