Pomazánka z uzeného pstruha

Ingredience


Bazalka 20 g
Chléb toastový 400 g
Citronová šťáva 40 ml
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř cayenský 5 g
Petržel - nať 50 g
Pstruh 200 g
Rajčata soudková 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
  2. Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
  3. Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.