Salát z plodů moře

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 50 ml
Citrony 2 ks
Garnát obecný 200 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Olihně 300 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olihně očistíme, vykucháme a propláchneme, osušíme je a okrájíme na kroužky. Vyloupeme ocásky garnátů a krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a osušíme. Opereme petrželku, 2 snítky si dáme stranou a ostatní nasekáme společně s 1 oloupanym stroužkem česneku a 1 papričkou zbavenou semínek.
  2. Dáme vařit hrnec vody, přidáme do ní nakrájené citrony, 2 uschované snítky petrželky, 2 zrnka pepře a uvedeme vše do varu, osolíme a přidáme kroužky olihní. Jakmile budou olihně měkké, přidáme krevety a ocásky garnátů a necháme vše 3-4 minuty vařit.
  3. V míse smícheme citronovou šťávu s 1 špetkou soli, přidáme nasekanou směs česneku, petrželky a papričky, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
  4. Olihně, krevety a ocásky garnátů scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme s již připravenou zálivkou z oleje a citronové šťávy. Tento lahodný salát se podává vlažný.