Ořechová buchta

Ingredience


Cukr krupice 144 g
Cukr moučkový 56 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 50 g
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Ořechy vlašské 36 g
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme plech na pečení.
  2. V hrnci na mírném plameni rozpustíme cukr s máslem a necháme mírně vystydnout, přimícháme jedno vejce, vanilkový extrakt, sůl, mouku a muškátový oříšek.
  3. Vzniklou směs rozprostřeme na plech.
  4. V míse ušleháme bílek, sůl, javorový sirup a moučkový cukr, jen lehce promícháme s ořechy.
  5. Hotovou směs natřeme na těsto.
  6. Pečeme 15 minut. Krájíme a podáváme studené.