Ořechová buchta
Ingredience
Cukr krupice |
144 g |
Cukr moučkový |
56 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Ořechy vlašské |
36 g |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme plech na pečení.
- V hrnci na mírném plameni rozpustíme cukr s máslem a necháme mírně vystydnout, přimícháme jedno vejce, vanilkový extrakt, sůl, mouku a muškátový oříšek.
- Vzniklou směs rozprostřeme na plech.
- V míse ušleháme bílek, sůl, javorový sirup a moučkový cukr, jen lehce promícháme s ořechy.
- Hotovou směs natřeme na těsto.
- Pečeme 15 minut. Krájíme a podáváme studené.