Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem

Ingredience


Ančovičky konzervované 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Játra kuřecí 250 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Máslo čerstvé 20 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalvěj sušená 1 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.
  2. Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.
  3. Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.