Chléb s domácí paštikou a krevetovým máslem
Ingredience
Ančovičky konzervované |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Játra kuřecí |
250 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalvěj sušená |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pět lžic másla rozpustíme s nasekanou cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a restujeme doměkka. Potom přidáme játra, 4 snítky nasekané šalvěje a dusíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme s 5 dalšími lžícemi másla.
- Krevety a ančovičky nasekáme se 4 lžícemi másla do pěny. Poté vmícháme citronovou šťávu a 1 lžíci nasekané petrželky, sůl a pepř. Chléb rozkrojíme na 12 plátků a na pečícím papíru je potřeme přibližně 6 lžícemi másla.
- Pečeme 10 minut dozlatova. Polovinu plátků chleba potřeme paštikou, druhou polovinu krevetovým máslem. Okamžitě je podáváme.