Polévka vločková
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Ovesné vločky |
150 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Přebrané vločky osmahneme na másle, poté je zalijeme vodou anebo vývarem a vaříme 30 min.
- Polévku odstavíme, osolíme dle chuti a zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem. Již polévku nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.
- Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s topinkami z bílého chleba.