Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 60 g
Brambory 0.25 kg
Brandy peach 1 polévková lžíce
Česnek 5 stroužek
Chřest bílý 250 g
Citronová kůra 1 ks
Estragon 1.5 polévková lžíce
Fazole bílé 120 g
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kapary 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 250 g
Ocet vinný 10 ml
Olej olivový 165 ml
Olivy černé 1.5 šálek
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Řeřicha 2 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce křepelčí 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
  2. Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
  3. Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
  4. Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.