Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
60 g |
Brambory |
0.25 kg |
Brandy peach |
1 polévková lžíce |
Česnek |
5 stroužek |
Chřest bílý |
250 g |
Citronová kůra |
1 ks |
Estragon |
1.5 polévková lžíce |
Fazole bílé |
120 g |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
250 g |
Ocet vinný |
10 ml |
Olej olivový |
165 ml |
Olivy černé |
1.5 šálek |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce křepelčí |
12 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
- Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
- Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
- Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.