Zapečená zelenina se zálivkou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Hrozinky 40 g
Lilek 1 ks
Ocet vinný 60 ml
Olej olivový 240 ml
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová pasta 1 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 416.6665 ml
Sůl 1 kávová lžička
Želatina 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtvrtky paprik pečeme na grilu až začnou černat. Podélně pokrájené lilek a cukety potřeme olejem a pečeme dozlatova. Občas obracíme. Na zbylém oleji vaříme na mírném ohni plátky cibule, rozinky, pastu a 20 ml octa do zhoustnutí. Rajčatovou šťávu s želatinou mícháme na mírném ohni do rozpuštění.
  2. Do formy dáme pečící papír, červené papriky, ty zalijeme rajčatovou šťávou, pak lilky, cukety, ostatní papriky a cibuli. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou.
  3. Ušleháme ocet a olej, přidáme sůl a pepř. Vzniklou zálivku podáváme s upečenou zeleninou.
  4. Hotový pokrm ozdobíme snítkou bazalky.