Grilovaná mořská placka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citronová šťáva 30 ml
Mořská placka 500 g
Olej olivový 0.5 balení
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Protože tato ryba se podává celá, použijeme rybu o váze asi 0,5 kg.
  2. Placku nejdříve naložíme do marinády. Tu vytvoříme smícháním oleje, citronové šťávy, petrželky, bobkového listu a tymiánu.
  3. Placku nařízneme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Stačí marinovat 20 až 30 minut.
  4. Rybu vyjmeme z marinády a ugrilujeme z obou stran. Občas potřeme zbylou marinádou.