Grilovaná mořská placka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citronová šťáva |
30 ml |
Mořská placka |
500 g |
Olej olivový |
0.5 balení |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Protože tato ryba se podává celá, použijeme rybu o váze asi 0,5 kg.
- Placku nejdříve naložíme do marinády. Tu vytvoříme smícháním oleje, citronové šťávy, petrželky, bobkového listu a tymiánu.
- Placku nařízneme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Stačí marinovat 20 až 30 minut.
- Rybu vyjmeme z marinády a ugrilujeme z obou stran. Občas potřeme zbylou marinádou.