Hovězí roštěná po švábsku
Ingredience
Brambory |
1400 g |
Cibule |
100 g |
Citrony |
50 g |
Hořčice |
30 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
750 g |
Kapary sterilované |
10 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
150 g |
Voda pitná |
800 ml |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
- Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
- Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
- Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
- Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.