Hovězí roštěná po švábsku

Ingredience


Brambory 1400 g
Cibule 100 g
Citrony 50 g
Hořčice 30 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 750 g
Kapary sterilované 10 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Tuk 150 g
Voda pitná 800 ml
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
  4. Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  5. Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
  6. Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
  7. Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.