Úhoř jako předkrm
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Omáčka Aioli |
150 ml |
Rohlíky bílé |
600 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
Úhoř říční |
1000 g |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj kousky úhoře. Přisypeme posekané bylinky, bobkový list, prolisovaný česnek a tymián. Přilijeme bílé víno a povaříme 30 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
- Podáváme jako předkrm s bílým pečivem a zeleninovou omáčkou.