Jablkové placičky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 280 g
Hřebíček mletý 3 špetka
Jablka 12 ks
Mandle 140 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Želatina bílá plátky 1 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr zahříváme zasucha v hrnci a když zkaramelizuje, zasypeme ho strouhanými jablky, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a vaříme, až začne hmota rosolovatět. Přidáme plátek želatiny rozpuštěný ve vodě, citrónovou šťávu a nasekané mandle.
  2. Necháme vychladnout.
  3. Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky které zmáčkneme na placičku a obalíme v krystalovém cukru, zdobíme mandlí nebo ořechem a necháme sušit.