Mocca koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 30 g
Čokoláda na vaření 170 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Káva instantní 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 70 g
Smetana 33% (šlehačka) 350 ml
Vafle čokoládová 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládové vafle rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s cukrem, zalijeme rozpuštěným máslem, řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v lednici necháme ztuhnout.
  2. V míse rozpustíme v horké vodě kávu a odstavíme.
  3. Mísu se 150 ml šlehačky dáme do vodní lázně a zahříváme. Přidáme obě čokolády a necháme rozpustit. Mísu dáme do studené vody, opatrně mícháme až do vychladnutí.
  4. Zbylou šlehačku umixujeme a vmícháme rozpuštěnou kávu. Poté přimícháme vychladlou čokoládovou směs a vlijeme na vychlazené těsto z vaflí. Necháme důkladně vychladit. Podáváme ozdobené pusinkami ze šlehačky a kávovými zrny v čokoládě.