Mocca koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
30 g |
Čokoláda na vaření |
170 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Káva instantní |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
70 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
350 ml |
Vafle čokoládová |
140 g |
-
Doba přípravy: 65 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čokoládové vafle rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s cukrem, zalijeme rozpuštěným máslem, řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v lednici necháme ztuhnout.
-
- V míse rozpustíme v horké vodě kávu a odstavíme.
- Mísu se 150 ml šlehačky dáme do vodní lázně a zahříváme. Přidáme obě čokolády a necháme rozpustit. Mísu dáme do studené vody, opatrně mícháme až do vychladnutí.
- Zbylou šlehačku umixujeme a vmícháme rozpuštěnou kávu. Poté přimícháme vychladlou čokoládovou směs a vlijeme na vychlazené těsto z vaflí. Necháme důkladně vychladit. Podáváme ozdobené pusinkami ze šlehačky a kávovými zrny v čokoládě.