Čokoládový koláč s krémovým sýrem

Ingredience


Čokoláda hořká 80 g
Cukr moučkový 225 g
Kakao - prášek 55 g
Máslo čerstvé 85 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sušenky BeBe světlé jemné 130 g
Sýr krémový 350 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. Troubu necháme na minimum zapnutou.
  3. Krémový sýr rozmixujeme se šlehačkou do hladka, zašleháme cukr a kakao. Poté jedno po druhém přidáme vejce.
  4. Hotový krém vlijeme na sušenkový koláč a pečeme zhruba půl hodiny. Vychlazený koláč podáváme ozdobený šlehačkou a čokoládovými hoblinami.