Čokoládový koláč s krémovým sýrem
Ingredience
Čokoláda hořká |
80 g |
Cukr moučkový |
225 g |
Kakao - prášek |
55 g |
Máslo čerstvé |
85 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sušenky BeBe světlé jemné |
130 g |
Sýr krémový |
350 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 38 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. Troubu necháme na minimum zapnutou.
- Krémový sýr rozmixujeme se šlehačkou do hladka, zašleháme cukr a kakao. Poté jedno po druhém přidáme vejce.
- Hotový krém vlijeme na sušenkový koláč a pečeme zhruba půl hodiny. Vychlazený koláč podáváme ozdobený šlehačkou a čokoládovými hoblinami.