Závin s jablky

Závin s jablky - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Hrozinky 85 g
Jablka 8 ks
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 170 g
Ořechy vlašské 55 g
Rum 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Strouhanka 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Hrozinky namočíme do rumu.
  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. V míse plátky smícháme se skořicí, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a šťávou. Poté vmícháme hrozinky a posekané ořechy.
  4. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  5. Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou, lžící poklademe těsto jablkovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.
  6. V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.