Mušle s fazolkami

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 200 g
Škeble čerstvé 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.
  2. Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.
  3. Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední
  4. teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-
  5. peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.
  6. Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.
  7. Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.