Marinovaná sušená treska
Ingredience
Celer řapíkatý |
60 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy nakládané |
50 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
250 g |
Šalotka |
1 ks |
Treska aljašská |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Vypeckujeme olivy, pokrájíme je a dáme stranou. Petrželku, nasekáme. Celer a papriky pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a pokrájíme na kolečka.
- Omyjeme plátky tresky, scedíme je, osušíme a napříč pokrájíme, abychom získali široké pruhy. Do hlubokého talíře nalijeme lžíci
- citronové šťávy, dáme do ní pokrájenou tresku a zalijeme zbytkem citronové šťávy. Na chladném místě ji necháme asi 30 minut marinovat.
- Rybí maso scedíme, urovnáme na servírovací mísu, zalijeme olejem a necháme dalších 10 minut odpočívat. Pak ho zasypeme stejnoměrnou vrstvou na kostičky pokrájených rajčat, proužky celeru, pokrájenými olivami, proužky papriky a kolečky šalotky. Všechno osolíme, opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a mísu uložíme do ledničky až do chvíle, kdy se bude podávat.