Marinovaná sušená treska

Ingredience


Celer řapíkatý 60 g
Citronová šťáva 50 ml
Olej olivový 60 ml
Olivy nakládané 50 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 250 g
Šalotka 1 ks
Treska aljašská 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Vypeckujeme olivy, pokrájíme je a dáme stranou. Petrželku, nasekáme. Celer a papriky pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a pokrájíme na kolečka.
  2. Omyjeme plátky tresky, scedíme je, osušíme a napříč pokrájíme, abychom získali široké pruhy. Do hlubokého talíře nalijeme lžíci
  3. citronové šťávy, dáme do ní pokrájenou tresku a zalijeme zbytkem citronové šťávy. Na chladném místě ji necháme asi 30 minut marinovat.
  4. Rybí maso scedíme, urovnáme na servírovací mísu, zalijeme olejem a necháme dalších 10 minut odpočívat. Pak ho zasypeme stejnoměrnou vrstvou na kostičky pokrájených rajčat, proužky celeru, pokrájenými olivami, proužky papriky a kolečky šalotky. Všechno osolíme, opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a mísu uložíme do ledničky až do chvíle, kdy se bude podávat.