Parma v troubě
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
100 ml |
Parma |
1000 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu očistíme, nařízneme, ochutíme solí a pepřem, potřeme olejem z obou stran a dáme na plech.
- Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a poklademe kolem ryby. Dvě cibule pokrájíme na kolečka a položíme na brambory. Brambory s cibulí osolíme a pokrm dáme do trouby zapéct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. V průběhu pečení rybu potíráme olejem.
- Upečenou rybu servírujeme na oválném talíři obloženou bramborami s cibulí a posypanou posekanou petrželkou.