Štika na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené 600 g
Celer - nať 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 15 g
Štika obecná 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, petželku s tymiánem posekáme, celerovou nať pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rybu posypeme bylinkami a česnekem, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem.
  2. Pečeme při střední teplotě 45 minut. Podáváme s vařenými bramborami.