Štika na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené |
600 g |
Celer - nať |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
15 g |
Štika obecná |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, petželku s tymiánem posekáme, celerovou nať pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rybu posypeme bylinkami a česnekem, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem.
- Pečeme při střední teplotě 45 minut. Podáváme s vařenými bramborami.