Polévka kroupová
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Krupky trhané |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
- Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
- Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
- Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.