Polévka kroupová

Ingredience


Citrony 1 ks
Krupky trhané 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
  2. Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
  3. Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
  4. Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.