Rýžový pilaf se štikou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Omáčka Kari |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
250 g |
Štika obecná |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přisypeme rýži a necháme restovat asi minutu. Podlijeme vývarem, zakryjeme a necháme dusit 20 minut.
- Na jiné pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme kousky štiky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme.
- Maso vmícháme do rýže a podáváme s kari omáčkou.