Kapr na červeném víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer - nať |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jíška instantní |
5 g |
Kapr obecný |
1200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
- Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.