Kapr na červeném víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer - nať 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jíška instantní 5 g
Kapr obecný 1200 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra zbavíme šupin, očistíme a vložíme do pekáčku. Přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, posekanou celerovou nať, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
  2. Kapra vyjmeme a upravíme na oválný talíř. Omáčku v pekáčku zahustíme jíškou, přidáme lžíci másla, lžičku sardelové pasty a ještě 5 minut povaříme. Přecedíme přes sítko a kapra na talíři omáčkou přelijeme.