Rybí ragú z kapra

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Jíška instantní 10 g
Kapr obecný 1200 g
Martell cognac 100 ml
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rýže dušená 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 1300 ml
Žampiony čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.
  2. Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.
  3. Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.