Rybí ragú z kapra
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jíška instantní |
10 g |
Kapr obecný |
1200 g |
Martell cognac |
100 ml |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
1300 ml |
Žampiony čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.
- Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.
- Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.