Kapří mlíčí smažené
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Brambory pečené |
600 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mlíčí z kapra |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapří mlíčí osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozpustíme máslo a obalené mlíčí usmažíme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme s pečeným bramborem a bešamelovou omáčkou, do které vmícháme smetanu a natvrdo uvařené vajíčko pokrájené na kostičky. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.