Kapří mlíčí smažené

Ingredience


Bešamel 200 ml
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Vejce slepičí 2 ks
Brambory pečené 600 g
Máslo čerstvé 80 g
Mlíčí z kapra 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapří mlíčí osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a obalené mlíčí usmažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Podáváme s pečeným bramborem a bešamelovou omáčkou, do které vmícháme smetanu a natvrdo uvařené vajíčko pokrájené na kostičky. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.