Mník se zeleninou
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mník |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.
- Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
- Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.
- Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.