Mník se zeleninou

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 100 g
Mník 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
  4. Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.
  5. Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.