Mník po mlynářsku

Ingredience


Brambory pečené 600 g
Citronová šťáva 25 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mník 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z mníka nakrájíme na řízečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a řízečky osmažíme po obou stranách. Řízečky vyndáme z pánve a upravíme na talíře. Na pánev ke zbylému máslo přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a řízečky na talířích přelijeme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
  3. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.