Mník po mlynářsku
Ingredience
Brambory pečené |
600 g |
Citronová šťáva |
25 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mník |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z mníka nakrájíme na řízečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a řízečky osmažíme po obou stranách. Řízečky vyndáme z pánve a upravíme na talíře. Na pánev ke zbylému máslo přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a řízečky na talířích přelijeme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
- Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.