Kotlety z lososa

Ingredience


Bešamel 200 ml
Brambory pečené 600 g
Lanýž 60 g
Losos - filety 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z lososa povaříme 7 minut v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kostičky. Žampiony a lanýže očistíme a také nakrájíme na malé kostičky. Vše nasypeme do misky. Do bešamelu vmícháme dva žloutky a vlijeme do misky k houbám a masu z lososa. Vše spolu dobře promícháme a utvoříme placičky.
  2. Placičky obalíme v rozšlehaných vejcích, potom ve strouhance a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem.
  3. Podáváme s pečenými bramborami.