Lososí plátky Chambord

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chléb pšeničný (bílý) 240 g
Cibule 60 g
Karotka 80 g
Losos - filety 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 500 ml
Žampiony čerstvé 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a karotku, orestujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
  2. Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme orestovanou zeleninu z pánve, dále pak posekanou petrželku, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Povaříme asi 10 minut.
  3. Plátky rozdělíme na talíře, přelijeme lžící omáčky ve které se vařily, ozdobíme orestovanými žampióny.
  4. Podáváme s nasucho opečenými topinkami z bílého chleba.