Lososí plátky Chambord
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Cibule |
60 g |
Karotka |
80 g |
Losos - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
160 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a karotku, orestujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
- Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme orestovanou zeleninu z pánve, dále pak posekanou petrželku, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Povaříme asi 10 minut.
- Plátky rozdělíme na talíře, přelijeme lžící omáčky ve které se vařily, ozdobíme orestovanými žampióny.
- Podáváme s nasucho opečenými topinkami z bílého chleba.