Lososí plátky Daumont

Ingredience


Bešamel 200 ml
Bobkový list 1 ks
Cibule 80 g
Kari koření 1 špetka
Losos - filety 600 g
Mlíčí z kapra 100 g
Mrkev kořen 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 500 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, vsypeme na pánev, kde jsme rozehřáli máslo. Smažíme 2 minuty.
  2. Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme zeleninu z pánve, ochutíme bobkovým listem, tymiánem, posekanou petrželkou, solí a pepřem. Podlijeme bílým vínem, vaříme 10 minut a scedíme.
  3. Plátky ryby upravíme na talíře, obložíme plátky mrkve a cibule, které jsme nechali okapat, plátky orestovaných žampionů a kapřím mlíčím, které jsme usmažili na másle.
  4. Přelijeme bešamelovou omáčkou, do které jsme vmíchali špetku kari koření.