Lososí plátky Daumont
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
80 g |
Kari koření |
1 špetka |
Losos - filety |
600 g |
Mlíčí z kapra |
100 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, vsypeme na pánev, kde jsme rozehřáli máslo. Smažíme 2 minuty.
- Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme zeleninu z pánve, ochutíme bobkovým listem, tymiánem, posekanou petrželkou, solí a pepřem. Podlijeme bílým vínem, vaříme 10 minut a scedíme.
- Plátky ryby upravíme na talíře, obložíme plátky mrkve a cibule, které jsme nechali okapat, plátky orestovaných žampionů a kapřím mlíčím, které jsme usmažili na másle.
- Přelijeme bešamelovou omáčkou, do které jsme vmíchali špetku kari koření.