Nudlová polévka z mořských ryb
Ingredience
Garnát obecný |
200 g |
Mouka kukuřičná |
60 g |
Mušle slávky |
400 g |
Nudle široké |
200 g |
Olej sezamový |
4 ml |
Shiitake houby |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
200 g |
Voda pitná |
3 dl |
Vývar drůbeží |
2 l |
Zelí čínské |
2 ks |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.