Nudlová polévka z mořských ryb

Nudlová polévka z mořských ryb - obrázek

Ingredience


Garnát obecný 200 g
Mouka kukuřičná 60 g
Mušle slávky 400 g
Nudle široké 200 g
Olej sezamový 4 ml
Shiitake houby 20 g
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 200 g
Voda pitná 3 dl
Vývar drůbeží 2 l
Zelí čínské 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním.