Lososí plátky Régence
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Filé rybí |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
20 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
20 ml |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Bešamel |
200 ml |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Losos - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Omáčka rybí |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno bílé |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si uvaříme knedlíčky.
- Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
- Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.
- Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.