Lososí plátky Régence

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Filé rybí 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 20 g
Smetana 16% (pochoutková) 20 ml
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Bešamel 200 ml
Bobkový list 1 ks
Cibule 60 g
Losos - filety 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 60 g
Omáčka rybí 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno bílé 500 ml
Žampiony čerstvé 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si uvaříme knedlíčky.
  2. Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
  4. Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.
  5. Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.