Grilované lososí plátky
Ingredience
Chléb toastový |
200 g |
Losos - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Omáčka rybí |
15 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososí filety osolíme, opepříme a potřeme kvalitním olejem. Grilujeme pozvolna z obou stran. Výbornou pomůckou jsou rybí kleště, které jsou zárukou, že se ryba nerozpadne. Ugrilovanou rybu pokapeme rybí omáčkou.
- Plátky toastového chleba opečeme na grilu zároveň s rybou.
- Do změklého másla vmícháme sardelovou pastu, mažeme na topinky a servírujeme spolu s grilovanou rybou.