Studený losos
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Losos obecný |
1000 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Okurky |
80 g |
Omáčka Aioli |
150 ml |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
80 g |
Šalotka |
0.5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rybu naporcujeme na větší podkovy, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, petrželku, tymián, česnek a půlku šalotky. Zalijeme vodou a povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a necháme chladnout ve svém vlastním vývaru.
- Studeného lososa vyjmeme z vývaru, upravíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme čerstvou zeleninou a můžeme použít jakoukoliv studenou omáčku, jako je kečup, hořčicová či tatarská omáčka. Výborná je i omáčka aioli.
- Podáváme s bílým pečivem.