Studený losos

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 240 g
Losos obecný 1000 g
Máslo čerstvé 60 g
Okurky 80 g
Omáčka Aioli 150 ml
Pepř černý celý 3 g
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 80 g
Šalotka 0.5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu naporcujeme na větší podkovy, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list, petrželku, tymián, česnek a půlku šalotky. Zalijeme vodou a povaříme deset minut. Stáhneme z ohně a necháme chladnout ve svém vlastním vývaru.
  2. Studeného lososa vyjmeme z vývaru, upravíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, obložíme čerstvou zeleninou a můžeme použít jakoukoliv studenou omáčku, jako je kečup, hořčicová či tatarská omáčka. Výborná je i omáčka aioli.
  3. Podáváme s bílým pečivem.