Špenátové kuličky
Ingredience
Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
0.25 šálek |
Sýr Ricotta |
1.5 šálek |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát povaříme pět minut doměkka, po vychladnutí ho vymačkáme a rozmixujeme. Pak ho smícháme s ricottou, nastrouhaným parmezánem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a čtvrtkou lžičky strouhaného oříšku. Přidáme mouku a vytvarujeme malé kuličky, lehce je pak pomoučníme.
- V hrnci ve slané vodě povaříme kuličky přibližně dvě minuty, dokud nevyplavou. Na talíři je polijeme máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem.