Polévka žemlová
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 dl |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.
- Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.
- Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.
- Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.