Polévka žemlová

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 dl
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.
  2. Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.
  3. Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.
  4. Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.
  5. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.