Pstruh na selský způsob
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory vařené |
600 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
100 g |
Karotka |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
- Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.