Pstruh na selský způsob

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory vařené 600 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 100 g
Karotka 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Pstruh 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
  3. Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.