Smažené oukleje
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
500 ml |
Oukleje |
600 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oukleje nebo jiné drobné bílé rybky vložíme do mísy s moukou, hromadně je obalíme, vložíme do fritovacího sítka a sítkem zaklepeme, aby odpadla přebytečná mouka. Vložíme do rozpáleného oleje, nejlépe olivového a smažíme jen jednu minutu. Rybky jsou malé a jsou ihned propečené a křupavé.
- Vysypeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, nasypeme do misky, posypeme solí s cayenským pepřem a jíme jako křupavou pochoutku.