Cuketové placky s omáčkou

Ingredience


Bazalka 15 g
Česnek 4 stroužek
Citronová kůra 1 špetka
Cuketa 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 66.6666 g
Olej olivový 20 ml
Olej stolní 170 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 šálek
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozdrtíme bazalkové listy a česnek, směs smícháme s nastrouhaným sýrem, citronovou kůrou a olivovým olejem.
  2. Cukety nastrouháme a postavíme je do síta nad kastrol. Posypeme je solí a necháme hodinu stát. Cukety pak vypláchneme a osušíme.
  3. Spojíme mouku, 100 ml vody a ušlehaný žloutek s olejem. Smícháme je do těsta, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odpočinout. Pak vmícháme cukety a sníh z bílku.
  4. Z těsta vyrobíme placky a osmažíme je na oleji dozlatova. Podáváme je s omáčkou.