Cuketové placky s omáčkou
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cuketa |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
66.6666 g |
Olej olivový |
20 ml |
Olej stolní |
170 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
1 šálek |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozdrtíme bazalkové listy a česnek, směs smícháme s nastrouhaným sýrem, citronovou kůrou a olivovým olejem.
- Cukety nastrouháme a postavíme je do síta nad kastrol. Posypeme je solí a necháme hodinu stát. Cukety pak vypláchneme a osušíme.
- Spojíme mouku, 100 ml vody a ušlehaný žloutek s olejem. Smícháme je do těsta, osolíme, opepříme a necháme půl hodiny odpočinout. Pak vmícháme cukety a sníh z bílku.
- Z těsta vyrobíme placky a osmažíme je na oleji dozlatova. Podáváme je s omáčkou.