Rybky se špenátem
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
25 ml |
Oukleje |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 21 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rybky povaříme v rybím vývaru jednu minutu a scedíme.
- Listy špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy spaříme horkou vodou, posekáme a vložíme do mísy, přidáme rybky, rozšlehaná vejce, osolíme a opeříme. Vložíme do pekáčku, povrch posypeme natrhaným bílým chlebem bez kůrky, pokapeme olejem a dáme zapéct. Zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.
- Podáváme s čerstvou zeleninou.