Avokádo s garnáty

Ingredience


Avokádo 400 g
Citronová šťáva 30 ml
Garnát obecný 200 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Želatina 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny dáme do misky, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme nabobtnat. Rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecky a lžicí vyberte dužinu. Do misky vymačkáme citronovou šťávu, omyjte petrželku, osušíme ji a nasekáme.
  2. Avokádovou dužinu dáme do mixéru, přidáme lžíci citronové šťávy, petrželku, po špetce soli a pepře a rozmixujte vše na hladkou hmotu. Zkontrolujeme, zda je jí 0,5 litru, případný přebytek dáme stranou.
  3. Postavíme na sporák pánev a rozehřejeme v ní na lžíci vody želatinu. Přidáme směs s avokádem a vařečkou rychle mícháme. Nakonec přimícháme částečně ušlehanou smetanu. Směs nalijeme do bábovkové formy a nejméně na 2 hodiny dáme do ledničky.
  4. Mezitím oloupáme ocásky garnáty. V misce smícháme zbylou citronovou šťávu s pepřem a solí, postupně přiléváme olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou omáčku. Tu nalijte na garnáty a vše jemně promícháme.
  5. Před podáváním vytáhneme avokádový krém z ledničky, ponoříme formu na okamžik do horké vody a vyklopíme její obsah na servírovací mísu. Prázdný střed vyplníme předem připravenymi garnáty a hotový
  6. předkrm podáváme.