Anýzová omáčka s hořčicí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Estragon |
1 g |
Hořčice Dijonská |
10 ml |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Hřebíček |
2 ks |
Likér anýzový |
10 ml |
Paprika mletá sladká |
1 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
2 ks |
Sherry brandy |
10 ml |
Šťáva z kysaného zelí |
150 ml |
Sůl |
1 g |
Základní světlá omáčka |
15 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.
- Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.
- Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.
- Podáváme k rostbeefu.