Anýzová omáčka s hořčicí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 2 ks
Estragon 1 g
Hořčice Dijonská 10 ml
Hovězí vývar základní 200 ml
Hřebíček 2 ks
Likér anýzový 10 ml
Paprika mletá sladká 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 2 ks
Sherry brandy 10 ml
Šťáva z kysaného zelí 150 ml
Sůl 1 g
Základní světlá omáčka 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.
  2. Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.
  3. Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.
  4. Podáváme k rostbeefu.