Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou

Ingredience


Džus jablečný 125 ml
Fíky sušené 8 ks
Jehněčí kotlety 600 g
Olej slunečnicový 30 ml
Ořechy vlašské 30 g
Sůl 1 g
Vývar z hovězích kostí 100 ml
Základní světlá omáčka 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje.
  2. Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka).
  3. Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran.