Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou
Ingredience
Džus jablečný |
125 ml |
Fíky sušené |
8 ks |
Jehněčí kotlety |
600 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Ořechy vlašské |
30 g |
Sůl |
1 g |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
Základní světlá omáčka |
30 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje.
- Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka).
- Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran.