Polévka chlebová (žebrácká)
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
92 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Chleba rozkrájený na kousky, cibuli jemně rozkrájenou a utřený česnek se solí dáme vařit do 1 l vody nebo vývaru. Vše rozvaříme.
- Polévku poté můžeme prolisovat nebo rozmixovat, anebo můžeme chléb nechat v kouscích.
- Poté polévku odstavíme z ohně, zalijeme smetanou s rozkvedlaným čerstvým žloutkem a citrónovou šťávou.