Polévka chlebová (žebrácká)

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 92 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chleba rozkrájený na kousky, cibuli jemně rozkrájenou a utřený česnek se solí dáme vařit do 1 l vody nebo vývaru. Vše rozvaříme.
  2. Polévku poté můžeme prolisovat nebo rozmixovat, anebo můžeme chléb nechat v kouscích.
  3. Poté polévku odstavíme z ohně, zalijeme smetanou s rozkvedlaným čerstvým žloutkem a citrónovou šťávou.